vierwieler

Een duo fiets is een fiets die de gelegenheid biedt om met twee personen naast elkaar te zitten en samen te fietsen. Er zijn echter ook duo fietsen waarop het mogelijk is om met nog meer personen gebruik van te maken. Dan is het alleen geen duofiets meer, maar een meerpersoons fiets, zoals met een extra zitje voorop. Duo fietsen zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals met vier wielen en met drie wielen. Of als duofiets met trapondersteuning. Het mag overigens voor zich spreken dat een 4wieler duo fiets extra veel stabiliteit biedt.

Stabiel fietsen met vier wielen

Een duo fiets met vier wielen fietst als een gewone fiets, maar wel met extra stabiliteit in vergelijking met een 3wieler.  Daarom zijn deze fietsen voor verschillende doeleinden geschikt. Bijvoorbeeld als u met iemand fietst die niet meer in staat is zelfstandig het evenwicht te bewaren. Of die niet meer zelfstandig aan het verkeer op de fiets kan deelnemen. Dan biedt een 4wieler met twee zadels uitkomst. Is een persoon helemaal niet meer in staat om te fietsen dan is het mogelijk om in plaats van een zadel een comfortabele zitting te realiseren. Zo is het ook mogelijk om in extra comfort te voorzien door een rugleuning met armsteun te bevestigen. Dat bevordert de stabiliteit voor de persoon in kwestie ook nog eens.

Duofiets met vier wielen voor praktisch gemak

Het straatbeeld is vooral in de grote steden lange tijd overspoeld door hippe bakfietsen. Toch is er een terugloop te zien. Een bakfiets met kinderen erin is namelijk niet altijd even praktisch, comfortabel en stabiel. Een duofiets met vier wielen is dat wel en voorziet in optimaal praktisch gemak. Bijvoorbeeld met een zitje voorop de 4wieler of door nog meer extra zitplaatsen te creëren. Een duo fiets is wat dat betreft multifunctioneel te noemen en heeft een perfecte stabiele wegligging. Zo is een duo fiets om te bouwen tot een gezinsfiets waarop wel ruimte is voor zeven personen. Het is bovendien mogelijk om de keuze te maken voor een duofiets met trapondersteuning.

fiets 4wieler4wieler voor meer plezier

Een 4wieler maakt nog geen vast patroon uit van het straatbeeld. Dat maakt het bijzonder om erop te fietsen en voorziet in meer plezier. Iedereen die op straat een 4wieler ziet rijden, kijkt er toch even naar. Overigens is een 4wieler ideaal om voor het plezier erop uit te trekken. Dat is zelfs mogelijk met een rolstoel die achterop de duo fiets te plaatsen is. Het is bijvoorbeeld ook leuk om op de 4wieler een lange fietstocht te maken en onderweg te gaan picknicken. Er is een rieten mand voorop de duo fiets te plaatsen met lekkere hapjes en drankjes. Een vierwieler duo fiets is als rijwiel net zo perfect om pleziertochten te maken als voor praktisch vervoer.