fietshandschoen

Als fanatiek fietser weet je dat het dragen van de juiste kleding en accessoires essentieel is voor comfort en prestaties tijdens het fietsen. Een van de belangrijkste accessoires zijn de fiets handschoenen die bescherming bieden aan je handen en je grip geven op het stuur. Maar wist je dat er verschillen zitten tussen fietshandschoenen voor MTB en wielrennen? In dit artikel gaan we hier kort op in. Lees verder en ontdek de belangrijkste verschillen tussen deze twee handschoenen.

Verschillen in padding

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste wielrennen handschoenen is de hoeveelheid padding die aanwezig is, met name bij MTB handschoenen en wielren handschoenen. Bij MTB handschoenen is er vaak meer padding aanwezig dan bij wielrenhandschoenen omdat mountainbiken vaak meer schokken en trillingen veroorzaakt dan wielrennen. Dit betekent dat MTB handschoenen meer bescherming bieden aan je handen en de kans op blaren en vermoeidheid tijdens het fietsen vermindert. Het is daarom belangrijk om de aard van je fietstocht te beoordelen en te kiezen voor handschoenen met de juiste hoeveelheid padding, zodat je comfortabel kunt fietsen en geen last krijgt van je handen.

Verschillen in materiaal

Naast de hoeveelheid padding verschillen MTV handschoenen en wielrenhandschoenen ook in de gebruikte materialen. MTB handschoenen zijn vaak gemaakt van dikkere en stevigere materialen zoals leer, omdat ze meer bescherming moeten bieden tegen takken en struiken tijdens het mountainbiken. Deze handschoenen hebben doorgaans ook verstevigde panelen op de handpalmen om extra grip te bieden op het stuur. Wielren handschoenen daarentegen zijn vaak gemaakt van lichtere en ademende materialen zoals mesh of lycra, om de handen koel te houden tijdens het wielrennen. De dunne materialen bieden minder bescherming en grip dan MTB handschoenen, maar zorgen wel voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid wat van groot belang is tijdens het wielrennen.