fiets

Je ziet deze fietsen steeds vaker in Nederland, de elektrische fiets. Er zijn zo ongeveer 2,6 miljoen e-bikes in Nederland. En dan heb je ook nog de speed pedelec. Dit zijn e-bikes met een hogere snelheid. Op deze fietsen ben je verplicht een helm te dragen. Omdat er zoveel elektrische fietsen zijn in Nederland, is er vaak ook een tweedehands elektrische fiets. Dit is een goed concept, omdat vaak een nieuwe elektrische fiets erg duur kan zijn in prijs. Het is wel moeilijk om de staat te controleren van een tweedehands fiets. Iets dat je wel goed kunt beoordelen, is de accu van de fiets.  

 

Naarmate er veel kilometers op zijn gefietst, zal de accu verslechtert zijn. Daarom is het belangrijk om te vragen of er veel mee is gefietst. Ook is het belangrijk om te vragen naar wanneer de fiets is gekocht. Het bouwjaar van de fiets vertelt ook veel. Als de fiets allang in gebruik is, en dus vele jaren erop heeft zitten, zal de accu ook slechter zijn. En dit wil je natuurlijk niet, als je bijvoorbeeld op een fietsvakantie met de elektrische fiets gaat. 

Wat moet er in mijn inpaklijst fietsvakantie staan? 

Als je met de elektrische fiets een lange fietstocht wilt maken, zijn er zeker wat dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom is het verstandig om een inpaklijst fietsvakantie te maken, waardoor je stukken beter je vakantie in gaat. Dit geeft je rust en zorgt voor geen plotselinge verandering in je fietsvakantie. Natuurlijk werkt de elektrische fiets op stroom. Hierdoor is het belangrijk dat de fiets optimaal is opgeladen, om hem de volgende dag weer te gebruiken. Als je op een camping staat, is het dus dan handig om een verlengkabel mee te nemen. Dit om te voorkomen dat het oplaadpunt te ver weg is om de accu op te laden.